پاسخ به اعتراض آرام مردم ؛ يك قبرستان شهيد

سي سال پس از آن روزها ميليونها ايراني به خيابان ها آمدند تا اين سئوال را از حاكمانشان بپرسند كه " آن وعده هاي شما" و "راي ما" چه شد؟ آنها آنگونه كه آيت الله خميني گفت، نگفتند كه "اين حكومت را نمي خواهيم" تنها يك پرسش بر لبهايشان بود ويك خواست در ذهنشان كه همانا پاسداري از يكي از بنيادين ترين اصول اين حكومت يعني جمهوريت نظام بود، اما سهم و حقشان شد يك قبرستان!
فرهاد يزداني:



شبکه جنبش راه سبز(جرس) :"آيا اگر ملتي بگويند اين حكومت را نمي خواهيم، حق آن ملت يك قبرستان شهيد است؟" اين بخشي از سخنراني معروف آيت الله خميني در بهشت زهراي تهران است، روزي كه در ميان استقبال ميليونها ايراني كه سر در سوداي آزادي و آن عدالت و برابري موعود اسلام و روحانيت نهاده بودند، از فرودگاه مهرآباد به بهشت زهرا رفت تا در آنجا به آنهايي كه جانشان را براي رسيدن به چنين روزي ازدست داده بودند و اينك جسمشان ميهمان خاك يخ زده گورستان بزرگ پايتخت بود بگويد كه خون شما به بار نشسته و به يمن آن وطن از چنگ استبداد و جلادان آزاد شده و در بر روي پاشنه ديگر خود چرخيده است.



او گفت: " من وقتی چشمم به بعضی از اینها كه اولاد خودشان را از دست داده اند می افتد، سنگینی در دوشم پیدا می شود كه نمی توانم تاب بیاورم. من نمی توانم از عهده این خسارات كه بر ملت ما وارد شده است برآیم، من نمی توانم تشكر از این ملت بكنم كه همه چیز خودش را در راه خدا داد."



رهبر انقلاب در همان جا به زندگان هم نويد فردايي روشن داد، ولی خيلي زود به جاي "فردا كه بهار آيد آزاد و رها هستيم" شعار "در بهار آزادي جاي شهدا خالي" جايگزين آن شد . آن ملت مگر چه مي‌خواستند جز "استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي"؟



سي سال پس از آن روزها ميليونها ايراني به خيابان ها آمدند تا اين سئوال را از حاكمانشان بپرسند كه " آن وعده هاي شما" و "راي ما" چه شد؟ آنها آنگونه كه آيت الله خميني گفت، نگفتند كه "اين حكومت را نمي خواهيم" تنها يك پرسش بر لبهايشان بود ويك خواست در ذهنشان كه همانا پاسداري از يكي از بنيادين ترين اصول اين حكومت يعني جمهوريت نظام بود، اما سهم و حقشان شد يك قبرستان!
اين روزها خبر دردناك دفن دهها تن از شهيدان بي نام و نشان جنبش سبز، نه تنها جامعه را در بهت و اندوهي وصف ناشدني فرو برده است كه اندك اميد خانواده‌هايي كه فرزندان و عزيزانشان در طي حوادث پس از انتخابات "مفقودالاثر" شده اند را تيره و قامت منتظر آنها را شكسته است.



آنگونه كه مقام هاي رسمي گفته اند تا كنون بيش از چهار هزار نفر تنها در تهران بازداشت شده اند. يعني اين 44 نفر مي‌تواند هر كدام از اين چهار هزار نفر باشد، به جز آنهايي كه نام و نشاني دارند، به درد اعترافات (بخوانيد شوي) تلويزيوني مي‌خورند ، و يا شانس ياريگر خانواده‌هايشان بوده تا بلكه پس از دهها روز بي خبري بتوانند براي دقايقي چهره رنجور و دربند عزيز خود را ببيند.



يك روز پس از آنكه وب سايت نوروز وابسته به حزب مشاركت علاوه بر خبر، شماره جواز‌هاي صادره براي تدفين اين پيكرهاي يخ زده بر روي وب سايت خود قرار داد، مدير عامل بهشت زهراي تهران در گفتگو با خبرگزاري مهر به تكديب اين خبر پرداخت و گفت: : "این مطالب شایعاتی بیش نیست و نباید به آن استناد کرد. هیچ جنازه ای را در روزهای اخیر بدون نام و مشخصات دفن نکردیم و هیچ اجباری برای جواز دفن نیز نداشته ایم.



فرداي آن روز و همزمان با برگزاري چهارمين دادگاه اصلاح‌طلبان سايت نوروز اقدام به انتشار فيلمي كرد كه در آن تصويري از اين مزارهاي بي نام و نشان ديده مي‌شد، واكنش اوليه مسئولان بهشت زهرا بازهم تكذيب بود اما اينبار آنها مورد تازه و عجيبي را نيز مطرح كردند كه ظن دفن شهدا را بيشتر كرد و آن اينكه بهشت زهرا در پاره اي اوقات جنازه كساني كه در سوانح رانندگي كشته شده اند و يا معتاديني كه مي ميرند و نام و نشاني ندارد را اينگونه دفن مي‌كنند! اما مسئولان گورستان بزرگ شهر نخواستند بگويند آن 44 قبري كه در طي دو روز و در قطعه 302 به خاك سپرده شدند جزو كدام دسته بودند يا در كدام سانحه رانندگي! كشته شده بودند؟



نگراني نمايندگان؛ آسفالت و تخليه قبرها



عصر روز گدشته ساعتي پس ازآنكه پايگاه اطلاع رساني نمايندگان اقليت مجلس "پارلمان نيوز" خبر از قصد بازديد تعدادي از نمايندگان مجلس از قطعه 302 بهشت زهرا و در پي انتشار اين فيلم داد،يكي از نمايندگان در گفتگو با خبرنگار اين سايت خبري ضمن اعلام اين خبر نگراني خود را از "آسفالت كردن و يا تخليه قبرها" بيان كرد و گفت:" دغدغه ما از انتشار این اخبار این است که در صورت صحت دفن دسته‌جمعی و بدون نام و نشان، با انتشار این خبر مستندات پاک‌سازی شود."



پيش از آنكه اين نماينده كه نمي خواست نامش فاش شود چنين مطلبي را بيان كند، فاضل موسوي نماينده شجاع خدابنده در نطق پيش از دستور خود گفت:" اگر شایعاتی که در مورد دفن عده‌ای از کشته‌شدگان حوادث اخیر، مطرح شده مورد رسیدگی جدی قرار نگیرد،برای مردم و دشمنان تبدیل به یقین خواهد شد."



اما خبر ديگري نيز به سرعت منتشر شد كه تا كنون و به رغم زمان مكفي نه از سوي مسئولين تاييد و نه تكذيب شده است و آن بركناري "محمود رضاييان" مدير عامل بهشت زهرا است. گرچه اين خبر به نوبه خود بسيار قابل تامل است، و از آن مهمتر تكذيب نكردن اين خبر تا اين زمان خبر از وجود "ريگ" هايي در كفش ! مي‌دهد اما به فرض تكذيب آن هم نبايد به آساني از كنار اصل اين موضوع و دفن اين تعداد از پيكرهاي پاك شهدا گذشت و بايد پرسيد آيا اگر ملتي بر اساس آموزه هاي ديني و "وظيفه" شرعي قصد امر به معروف حاكمانش را داشت سهم او بايد يك قبرستان شهيد باشد؟ آيا پاسخ يك سئوال ساده ملتي كه مال و جان خود را براي برپايي و تدوام اين نظام سخاوتمندانه تقديم كردند، اين حجم جنازه است؟

۱ نظر:

  1. درود خداوند بر شما یاران سبز ÷یروز و سر افراز باشید

    پاسخحذف