انتقاد از تطمیع نمایندگان برای گرفتن رای اعتماد

شبکه جنبش راه سبز(جرس): اخبار تطمیع نمایندگان برای گرفتن رای اعتماد به شکل های گوناگون از مسایلی است که این روزها به وفور شنیده می شود، مساله ای که در طول ریاست محمود احمدی نژاد بر دولت به کرات دیده شده و از سوی اشخاص و چهره های مختلف نیز به آن اعتراض شده است.


در همین باره امروز روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی به قلم «حسن خیاطی» به این موضوع پرداخته و نوشته :


اذهان عمومي جامعه درست است كه در سايه حوادث پس از انتخابات رياست جمهوري به شدت مخدوش و از جريانات بوقوع پيوسته دچار تكدر و نارضايتي است اما آنقدر فراموشكار هم نيست كه پديده هاي سياسي و بدعت گذاريهاي نوين در تعاملات سياسي را به اين زوديها فراموش كند.


هنوز مدت زيادي از ماجراي توزيع چكهاي پنج ميليوني ميان برخي نمايندگان مجلس كه ظاهرا به بهانه كمك به بازسازي هزينه در مساجد حوزه هاي انتخابيه آنان اما در باطن به عنوان خريد راي براي يكي از وزرايي كه تقلب وي در ارائه مدرك جعلي دكترا براي نمايندگان مجلس محرز شده بود نگذشته است كه اينبار اخبار مشابهي با عناوين «دلالي راي براي وزراي پيشنهادي»، « اختصاص عجيب صد ميليون توماني به هر نماينده در آستانه راي اعتماد»، «ميهماني هاي شبانه آقاي وزير پيشنهادي در باشگاه ...» و نظير آنها منتشر شده است.



در اين 30 سالي كه از عمر انقلاب اسلامي ايران مي گذرد تمسك به چنين روشها و رويكردهايي سابقه نداشته و تقريبا در هيچ دولتي مشاهده نشده بود كه علنا مديران درصدد تطميع سياستمداران و نمايندگان مجلس براي اخذ راي آنان باشند و عجيب اينكه زماني هم كه اين تلاشها لو رفته و رسانه اي مي شود دست اندركاران ذينفع به جاي عذرخواهي از گرايش به چنين اعمالي به توجيه عملكردها مي پردازند و عجيب تر اينكه اين توجيه را با عصبانيت و طلبكاري صدچندان به نمايش مي گذارند.



همين چند روز پيش خبري منتشر شد كه مي گفت يكي از وزيران پيشنهادي در آستانه گرفتن راي اعتماد از نمايندگان مجلس پيشنهادي را مبني بر هزينه كردن 20 ميليارد تومان بودجه با نظر نمايندگان مجلس در روستاها ارائه كرده است ! خبر ديگر حكايت از توزيع كارتن هدايا پس از سفره چربي در يكي از باشگاهها دارد بطوريكه برخي دريافت كنندگان اين كارتن ها از دست و دلبازي توزيع كنندگان اظهار تعجب كرده اند!



پرواضح است كه چنين روشهايي براي اولين بار نيست كه اتفاق مي افتد و قطعا آخرين آن نيز نخواهد بود اما توجيه اين بدعت گذاري آشكار با عناويني مانند «افطاري»يا «جلسه هماهنگي ميان وزراي پيشنهادي و نمايندگان مجلس» توهين آشكار به شعور جامعه و مسئولان آن است .


اگر قرار است وزراي پيشنهادي با نمايندگان مجلس جلسات هماهنگي برگزار كنند و به نوعي تعامل يا شناخت برسند عرف آن بوده است كه با مراجعه به كميسيونهاي مختلف مجلس و برگزاري جلسات متعدد با آنان اين تعامل و شناخت را بوجود بياورند نه آنكه با گستراندن سفره هايي رنگين كه البته محل هزينه هاي آن هم جاي سئوال دارد بدعت يا لااقل شائبه خريد راي در اذهان را باقي بگذارند.



اين شائبه از آنجا قوت مي گيرد كه برخي مديران دولتي سابقه خوبي از اين گونه اعمال در پرونده خود دارند و هنوز مديركلي كه در صحن علني مجلس ميان نمايندگان توزيع چكهاي پنج ميليوني مي كرد و بابرخورد برخي از نمايندگان مواجه شد به فراموشي سپرده نشده است.


اما نكته اي كه اهميت آن بيشتر از رويكردهاي خطرناك اينچنيني است توجيه اين رويكردها آن هم با قیافه اي حق به جانب و طلبكارانه است. يك مسئول دولتي در توجيه روش دوستان خود مي گويد :« کاملا بديهي است كه نمايندگان محترم مجلس براي آشنايي بيشتر با وزراي پيشنهادي از فرصتهاي اندك باقي مانده در جهت رايزني هاي بيشتر و كسب اطلاعات جامع تر استفاده كنند.»


دولتمردان اخيرا بدعتهاي زيادي را وارد تعاملات سياسي كرده اند و هر بار نيز در برابر اعتراضها و انتقادهاي دلسوزانه با توسل به نوعي پرخاشگري و اتهام زني مخالفين خود را مورد حمله قرار داده اند مانند همين مورد كه مدافع دولتي معتقدند كساني كه اقدام به انتشار اخبار مورد اشاره در بالا كرده اند گرايشهاي سياسي و علائق شخصي خود را در نشر اخبار و گزارشها دخالت مي دهند و بايد با دقت و تامل بيشتري در انجام وظايف اطلاع رساني خود عمل نمايند.



اين طلبكاري و اتهام زني نيز از ديگر بدعتهايي است كه اخيرا در جواب منتقدين به كار گرفته مي شود. و البته اگر شانس ياري نكند ضدانقلاب و... تلقي خواهي شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر