شبکه جنبش راه سبز(جرس): محمدرضا باهنر در نشست خبري كه پيش از ظهر امروز كه در دفتر جامعه اسلامي مهندسين برگزار شد، به اظهار نظر درباره مسائل سياسي روز پرداخت و در مهمترین بخش سخنان خود با اشاره به افشاگریهای کروبی و غیر مستند خواندن آن اظهار داشت این مطالب مبنایی نداشته و در صورت عدم اثبات توسط ایشان جرم بزرگی مرتکب شده و باید به اتهام وی رسیدگی شود.
به گزارش خبرنگار ايلنا، وي با بيان اينكه بحثهاي روز سياسي مربوط به پسلرزههاي جلسات راي اعتماد به وزراست،گفت: ما منتظر هستيم رئيسجمهور هرچه سريعتر نسبت به معرفي سه وزير باقيمانده اقدام كند.
وي افزود: عليرغم اينكه مجلس تعطيلات طبيعي خود را داشت ، اما به محض دريافت نامه از سوي آقاي رئيسجمهور اعلام كرديم كه هفته آينده مجلس جلسه خواهد داشت . اما پس از آن ايشان طي نامهاي مجدد اين نامه را منتفي دانستند ، ولي در هر صورت مجلس آمادگي بررسي راي اعتماد وزرا را دارد.
وي با بيان اينكه رئيسجمهور حق دارد سه ماه وزارتخانههاي باقيمانده را با سرپرست اداره كند، تصريح كرد: ما به آقاي رئيسجمهور توصيه ميكنيم و اميدواريم كه ايشان تلاش نكنند از همه اين فرصت خود استفاده كنند و هرچه زودتر كابينهاي با قدرت و توانمندي بالا شكل بگيرد.
دبيركل جامعه اسلامي مهندسين در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه چه شد شما در اين دوره از بررسي وزرا به اصولگرايي منتقد تبديل شديد، اظهار داشت: چهار سال قبل در مجلس هفتم ، جمعبندي فراكسيون اصولگرايان كه بنده رياست آن را برعهده داشتم، اين شد كه سه وزير راي نياورند، ولي در صحن علني اين تعداد به چهار نفر رسيد.
وي ادامه داد: مخالفت يا موافقت با دولت هيچكدام مساله افتخارآميزي نيست. علاقهمند بوده و هستم كه دولت هرچه سريعتر بتواند كابينه خود را تكميل كند و كارهاي ضروري و عقبافتاده كشور را پيگيري كند.
نايبرئيس مجلس با تاكيد بر اينكه راي اعتماد يا عدم اعتماد به وزرا نميتواند تابعي از اعتماد به رئيسجمهور باشد ،گفت: نظر ما از ابتدا اين نيز بود كه بايد به تكتك وزرا اعتماد كنيم. براساس آييننامه مجلس نمايندگان حق دارند در مورد كليت برنامه دولت به صورت موافق يا مخالف صحبت كنند و اين به اين معنا نيست كه شخص مخالف با كل كابينه مخالف است و يا موافق با كل كابينه موافق است.
باهنر در پاسخ به اين سوال كه شما در موضعگيري اظهار داشتيد كه اگر نامه رهبري نبود 8 تا 9 نفر از وزرا راي نميآوردند و موضعگيريهايي در اين ارتباط شد، پاسخ شما چيست و آيا نامه محرمانه بوده است يا خير، گفت: من هيچگاه نگفتهام كه نامه بوده است، چه محرمانه و چه غيرمحرمانه، صحبت بر سر پيام شفاهي بود كه از سوي مقام معظم رهبري به مجلس داده شده بود. در مجلس رايزنيهاي ما مفصل و پرحجم بود، برخي از نمايندگان تحليلهاي متفاوتي داشتند، بنده از روز اول تصورم اين بود كه 5 تا 6 نفر از افراد پيشنهادي راي نميآورند، ولي گروهي فكر كردند كه من همه تلاشم را به كار خواهم گرفت كه اين افراد راي نياورند در صورتي كه واقعيت قضيه اين نبود و فقط پيشبيني بود.
وي ادامه داد: پس از آنكه رايزنيها شروع شد، باز نظرات متفاوت بود و با اينكه در مرحله اول دولت موفق به تشكيل كابينه نشود، مخالف بودم تا اينكه پيام شفاهي مقام معظم رهبري خطاب به مجلس آمد و نظر مشورتي ايشان اين بود كه بهتر است همگي وزرا راي بياورند و تاكيد كرده بودند كه اين امر حكومتي و دستوري نيست و نمايندگان بايد پاسخگوي عملكرد خود باشند، بنده با برندازي كه در مجلس كردم نظرم عوض شد و رويكردم در راي اعتماد به دولت تغيير كرد و تلاش كرديم اكثريت قريب به اتفاق افراد راي بياورند.
نايبرئيس مجلس با بيان اينكه اگر پيام شفاهي مقام معظم رهبري حكمي دستوري بود همه نمايندگان خود را ملزم به اجراي آن ميدانستند،گفت: ايشان تاكيد داشتند كه نظر من فقط مشورتي است و بر همين اساس رويكرد نمايندگان عوض شد ، ولي اگر همين نظر هم نبود احتمال اينكه بين 7 تا 10 نفر از وزراي پيشنهادي راي نميآورند، زياد بود.
باهنر در پاسخ به سوال خبرنگار ايلنا، در مورد توصيه مقام معظم رهبري به كابينه دهم مبني بر لزوم استحكام رابطه دولت با علما گفت: در كشور ما جايگاه شخصيتها و نهادهاي مدني و مذهبي و مراجع فكري تعريف شده است. در نظام شيعي و در جمهوري اسلامي نهادي تحت عنوان رهبري وجود دارد، كه اختيارش در اصل 110 قانون اساسي ذكر شده است و باز در همين قانون آمده است كه اختيارات ايشان مطلق است در عين حال مساله مراجع تقليد از جايگاه حساس و ويژهاي برخوردار است.
باهنر با تاكيد بر اينكه هميشه نقش مرجعيت در هدايت مردم و مبارزات ضد استكباري و ضد استبدادي نقش ويژهاي بوده است، گفت: بر همين اساس امام و رهبري بر لزوم احترام و رعايت شان مراجع تقليد تذكر ميدادند و اجازه نميدادند به بهانههاي واهي كسي با تكيه بر نظرات رهبري انقلاب موقعيت و جايگاه مراجع را سست كند و اين توصيه رهبري در راستاي اين سياست راهبردي است.
نايبرئيس مجلس با تاكيد بر اينكه در راستاي توصيههاي مقام معظم رهبري مجلس همه همكاري خود را با دولت خواهد كرد، در اين مورد كه آيا دغدغه از عملكرد دولت نهم در رابطه با مراجع در بيان اين توصيه رهبري موثر بوده است يا خير،گفت: به هر حال مقام معظم رهبري در بيان توصيههاي خود حتما احساس ضرورتي ميكنند و قاعدتا در اين مورد هم اينگونه بوده است كه تذكر دادند.
دبيركل جامعه اسلامي مهندسين در پاسخ به سوال ديگري مبني بر تغييرات در وزارتخانههاي دولت دهم نيز گفت: تغيير مخصوصا در مديريتهاي اجرايي نشان از سياست راهبردي رئيسجمهور دارد. معتقدم ترميم كابينه براي دولتها فرصتي براي حل مشكلات كشور است به شرطي كه ترميم كابينه دفعي باشد، اگر قرار است تغييرات مستمر باشد به صورتي كه مديران كشور احساس ثبات نكنند، نهتنها فرصتي براي دولت نيست بلكه تهديد است و به لحاظ شخصي اين روش را نميپسندم، بايد مديران احساس ثبات و آرامش كنند.
وي در پاسخ به سوال ديگري در مورد ادامه بازداشتها و برخي مواضع و تاثير آن در بازگشت آرامش به فضاي كشور گفت: معتقدم بايد به سرعت متهمين مجرم و بيگناه از هم تفكيك شوند . راضي نيستيم متهمي كه جرمي ندارد حتي يك ساعت نيز بازداشت شود. از سوي ديگر عدهاي براساس تحليلهاي غلط مرتكب جرمهايي شدند كه در واقع عدالتخواهي اقتضا ميكند اين مجرمين تنبيه شوند و مهمترين قدم براي رسيدن به آرامش تفكيك اين دو مجرمين از هم است.
وي گفت: برخي جرمشان از روي ناآگاهي است كه بايد با رافت اسلامي با آنها برخورد شود و برخي اعمال مجرمانه را براساس تحليلهاي غلط انجام دادند كه بايد پاسخگو باشند . در مجموع بايد فضا از حالت راديكالي بيرون بيايد و پرخاشگريها در برخي رسانهها كاهش پيدا كند.
باهنر با تاكيد بر اينكه رسانهها نقش مهمي در خاموش كردن پرخاشها دارند،گفت: متاسفانه در جريانهاي بعد از انتخابات يكسري اتهامات سنگين و غيرقابل تحمل از سوي عدهاي به نظام وارد شد ، مثلا بحثهايي كه آقاي كروبي مطرح كردند خيلي زمان برد و ما از طرق مختلف خواهش كرديم كه اين بحثها بسيار خطير است و براي نظام هزينه دارد مستندات خود را ارائه دهيد تا روشن شود كه آيا اتهامات واهي است و يا واقعيت دارد تا به آن رسيدگي شود، بالاخره معلوم شد عدهاي نشستند و سيدي درست كردهاند و اظهارات افراد مطرح شده در اين سيديها مبنايي نداشته است و طبيعي است كه اگر آقاي كروبي نتواند مستندات محكمي ارائه دهد، بايد به اتهام وي رسيدگي شود.
نايبرئيس مجلس تاكيد كرد: خوشبختانه با تشكيل هيات ويژه از سوي رئيس قوه قضائيه مساله به صورت جدي جلو ميرود.
باهنر در تحليل خود از آينده جريان اصلاحطلبي نيز گفت: اعتقاد نداريم كه يكي از جناحهاي درگير سياسي بايد از صحنه سياسي كشور حذف شود. معتقديم بايد حضور داشته باشند رقابت كنند ، رفتارهاي هم و ساير قوا را نقد كنند و مدافع حضور طيفهاي مختلف در صحنه سياسي كشور هستم.
وي در عينحال تصريح كرد: اداره كردن طيف سياسي با ساختارشكني متفاوت است . اپوزيسيوني كه در چارچوب نظام و قانون اساسي فعاليت ميكند بايد از حقوقش دفاع شود . ولي اگر خارج از نظام باشد و خواست با كليت نظام درگير شود،قاعدتا اپوزيسيون بيرون نظام ميشود و تكليفش مشخص است. متاسفانه بسياري از شخصيتهاي اين طيف همانطور كه هم در اقرارهاي آنها و هم در عملكردهايشان مشخص است به دنبال ساختارشكني بودهاند، البته نميخواهم قضاوت كنم بايد حساب كساني كه ه بيگناه گرفته شدهاند و كساني كه مجرم هستند از هم جدا شود و اگر مجرم هستند بايد آماده تحمل مجازات رفتارهاي مجرمانه خود را داشته باشند.
نايبرئيس مجلس با اشاره به هيات سه نفره قوه قضائيه مركب از دادستان كل كشور، معاون اول رئيس قوء قضائيه و مديركل حوزه رياست اين قوه گفت: بنا شده است اين هيات كليه محاكمات را پيگيري كند و به صحت و سقم آنها وارد شود . ولي تا اينجاي قضيه قرار شده است اين دادگاهها از حالت علني بودن خارج شود تا جلوي استفادههاي تبليغاتي از آنها گرفته شود و در نهايت معتقدم بايد رفتار مجرمانه با رفتارهاي غيرمجرمانه تفكيك شود.
دبيركل جامعه اسلامي مهندسين تاكيد كرد: معتقدم در عين رسيدگي در دادگاهها نبايد استفاده تبليغاتي از روند دادگاه شود و برخي اقرارها و اعترافات ممكن است، اعتراف به تحليل اشتباه باشد كه متفاوت از اعتراف به عمل مجرمانه است.
باهنر تاكيد كرد: برخي از شخصيتهايي كه اعتراف كردند، به سادگي به تغيير تحليل نميرسند و اين مسالهاي روشن هم از ديدگاه جامعه و هم از ديدگاه طيفهاي سياسي است و به نظر ميرسد كه با برخي شايعات و گفتوگوها نميتوان آنها را وادار كرد كه حرفهايي بزنند كه اعتقادي به آنها ندارند و برخي اقرارها حرفهايي متين و عميق است. شجاعت هميشه اين نيست كه انسان به حرفهاي گذشته خود مصر باشند، برخي اين شجاعت را داشتهاند كه به عملكردهاي گذشته خود اعتراف كنند.
باهنر در پاسخ به اين سوال كه به نظر ميرسد بناست جناح اصلاحطلب از صحنه سياسي حذف شود و افراد و چهرههاي جديدي از جمله جامعه اسلامي مهندسين، طيف آقاي قاليباف و لاريجاني در زمره اصلاحطلبان درآيند، گفت: ما كه اصلاحطلب نميشويم. علاقه دارم آقايان خاتمي، موسوي و كروبي در چارچوب نظام كار كنند، قطعا از آن مسير بهتر ميتوانند مواضع خود را دنبال كنند. مثلا آقاي ميرحسين پس از 20 سال كه در صحنه سياسي كشور نبود، توانست 14 تا 15 ميليون راي بياورد، ولي متاسفانه با تحليلهاي غلط و بلندپروازانه به بيراهه رفت و اينكه به جاي حركت در چارچوب نظام به اپوزيسيون بيرون نظام تبديل شود، و حرفهايي بزند كه انسان حيفش ميآيد.
وي ادامه داد: نميتوانم باور كنم كروبي با آن سابقهاش اتهامات بيپايه عليه نظام وارد كند و پس از دو ماه نتواند مستندي را براي حرفهاي خود پيدا كند و فكر ميكنم اگر كروبي نتواند ادعاي خود را اثبات كند جرم بسيار بزرگي را مرتكب شده كه بايد پاسخگو باشد.
باهنر با تاكيد بر اينكه افتخارم هميشه اين بوده كه اصولگرا باشم، گفت: اين مساله قابل تصور نيست كه بنده اصلاحطلب شوم. متاسفانه چون در كشور حزب نداريم طيفهاي سياسي در درون خود از راديكال تا ميانهرو و كندرو را دارند، مثلا در درون جبهه اصولگرايي اختلافنظرهايي وجود دارد، ولي معتقديم كه سرمايه طيفهاي مختلف نبايد با كارهاي غيرمعقول و ساختارشكني از دست برود، چراكه هم خود ضرر خواهند كرد و هم طرفدارانشان.
دبيركل جامعه اسلامي مهندسين در پايان در پاسخ به سوالي مبني بر انتشار عكس وي با محمدرضا خاتمي گفت: بنده با آقاي خاتمي چندينبار نشستيم بحث كرديم و قرار نيست كه حرفهايمان تنها از طريق رسانهها باشد. بالاخره سياسيون با هم ارتباطاتي دارند و عكسهاي منتشر شده نيز مخفي نبوده است، اين عكسها مربوط به مناظرهاي رودررو براي انتخابات هشتم رياستجمهوري بود. آقاي خاتمي احترام بنده را همواره داشتهاند و من هم خود را موظف به احترام ايشان ميدانم و عكسها براي من غريب نبوده است.
باهنر به طنز گفت: اگر كسي عكسهاي ديگري از اين دست سراغ دارد به ما برساند تا آلبوم ما هم تكميل شود.
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر