کوزر جامعه شناس شهیر در نظریه خود پیرامون تضاد و کارکردهای آن قضیهای به مضمون زیر دارد که: تضاد بیرونی یک گروه یا جامعه با گروهها و جوامع دیگر می تواند موجب افزايش همبستگی درونی و تمرکز بیشتر ساختار حکومتی درون آن جامعه گردد.
حال با توجه یه این قضیه به نظر می رسد که محمود احمدینژاد با طرح دوباره موضوع هولوکاست و سایر سخنان جنجالیای که مدتی بود کمتر بر زبان میآورد و روز قدس، به نظر در حال تلاش برای شروع دوباره تکرار سخنان تنشزا در عرصه روابط بین المللی میباشد. در این میان وی دو هدف عمده را دنبال مینماید، یکی در داخل ایران و دیگری در خارج که هر دو با اعتراضات مردمی اخیر نسبت به تقلب در انتخابات ریاست جمهوری در ارتباط است.
کاملا آشکار است که تکرار موضوعاتی چون هولوکاست بی گمان واکنش دیگر کشورهای جهان را در پی خواهد داشت که نمونه هایی از آن را پس از سخنرانی احمدینژاد در روز قدس به وضوح مشاهده نمودیم. این موضوع اولا توجه جهانی نسبت به مسائل موجود در ایران از قبیل نقض گسترده حقوق بشر و همچنین اعتراضات چند ماه گذشته را کاهش داده و بر روی این سخنان و شخص محمود احمدینژاد متمرکز مینماید. ثانیا در داخل کشور نیز با استفاده از واکنشهای احتمالی نسبت به چنین سخنان جنجال برانگیزی دوباره موضوع قدیمی تهدید از سوی دشمنان نظام مطرح گردیده و با القاء این امر که نظام در شرایط خطرناکی از سوی دشمنان قرار گرفته است مجوز سرکوبهای دیگری برای هرگونه اعتراض را صادر نموده و واکنش کشورهایی چون فرانسه، آمریکا، انگلیس و ... را دستاویز قرار خواهد داد.
این امر یعنی سرکوب های شدیدتر را در نظر مردمی که هنوز اندک اعتقادی به حاکمان فعلی دارند مشروع جلوه خواهند داد که نتیجه این امر ایجاد فضایی نظامی تر از گذشته میباشد. اگر اندکی منطقی به موضوع بنگریم این سخنان حمایت بخشهایی از جامعه را با توجه به قضیهای که در ابتدای نوشتار از کوزر طرح نمودم و شرایط آن را احمدینژاد با سخنرانیهای جنجال برانگیزش ایجاد خواهد نمود کسب خواهد کرد، همان چیزی که امروز سرکوبگران بسیار بیشتر از گذشته بدان نیازمندند.
راه مقابله با این موضوع نیز در شرایط فعلی به نظر می رسد این امر باشد که این توطئه نامشروع را به صورت گسترده و قبل از آنکه از سوی آنان به کار گرفته شود افشا کرد که بی شک افشای آن پیش از طرح از سوی خود آنان قدرت این استراتژی را به شدت کاهش خواهد داد.
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر